calendar tag arrow download print
Image
Nederland Digitaal 2019
N.n.b. Martiniplaza, Groningen
Van 16 t/m 19 maart 2020 vindt de tweede editie plaats van de Conferentie Nederland Digitaal. De succesvolle eerste conferentie werd in maart 2019 georganiseerd in Hilversum. Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselden er kennis uit. Ze sloegen daarnaast de handen ineen om samen richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en economie in snel tempo veranderen.

Onze samenleving en onze economie digitaliseren. Dit brengt niet alleen kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Op verzoek van de Tweede Kamer organiseert het kabinet sinds begin 2019 daarom jaarlijks de Conferentie Nederland Digitaal. Dat doen ze in samenwerking met het bedrijfsleven en de wetenschap. De conferentie is bedoeld om met al de verschillende partijen te spreken over en te werken aan een toekomstbestendig beleid op het gebied van digitalisering.

Het Rathenau Instituut was een van de aanjagers van de eerste editie van deze nationale dialoog over de Nederlandse digitaliseringsstrategie. Verschillende onderzoekers van ons instituut leverden een bijdrage aan de conferentie in de vorm van presentaties en workshops.

Programma 2020
Meer weten over de Conferentie Nederland Digitaal?