• U moet ingelogd zijn om onderwerpen te kunnen volgen.

    Log-in als u al een account heeft of maak een gratis account aan.

Wil de echte expert opstaan?

Op dinsdag 28 februari 2017 vindt in de Rode Hoed een debat plaats, waar onder andere directeur Melanie Peters aan deelneemt.

Gezonde voeding, de opwarming van de aarde en het vaccineren van je kinderen; in veel controversiële kwesties concurreert wetenschappelijke informatie met meningen van zelfbenoemde experts en ervaringsdeskundigen. Iedere burger vormt in het woud van vaak tegenstrijdige informatie zijn eigen oordeel en het keurmerk 'wetenschappelijk' is daarbij lang niet altijd doorslaggevend. Gedegen wetenschappelijk onderzoek heeft blijkbaar geen vanzelfsprekende autoriteit meer.

Een debat over de betrouwbaarheid van de wetenschap en de vraag welk oordeel we met recht aan wetenschappers mogen uitbesteden: Met medewerking van Melanie Peters, directeur Rathenau Instituut, Herman Philipse, filosoof en universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht, Rosanne Hertzberger, microbiologe en columnist NRC Handelsblad, Hedwig te Molder, hoogleraar communicatie over wetenschap en technologie, onder leiding van Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist.

Meer informatie: website Rode Hoed