Els Versteegt

Els Versteegt is hoofd Bedrijfsvoering & Ondersteuning en lid van het MT van het Rathenau Instituut. Zij is tevens verantwoordelijk voor het bedrijfsbureau voor DANS, Huygens ING en het Rathenau Instituut, waarin zowel P&O als Financien zijn ondergebracht.

Opleiding en Loopbaan
Els heeft Facilitair Management  (voorheen Toegepaste Huishoud Wetenschappen) gestudeerd aan Academie Diedenoort te Wageningen. Na haar studie werkte ze bij de toenmalige PTT Post in Amsterdam als junior organisatieadviseur.  Na een landelijk project ter voorbereiding op de ISO certificering,  kwam ze bij de nieuwe Business Unit  PTT Post Logistiek. Daar was ze vooral betrokken bij de inrichting van processen en systemen ten behoeve van nieuwe klanten. Haar eerste managementpositie kreeg ze in 1995 aangeboden bij het latere KPN Telecom na een samenwerkingsproject tussen PTT Post en PTT Telecom. Haar afdeling was verantwoordelijk voor het proces en de voorraadplanning van de in-night voorraadaanvullingen t.b.v. de KPN  serviceorganisatie van monteurs. Na een reorganisatie werd ze gevraagd een nieuwe afdeling op te zetten bij KPN Telecom Repair. Els sloot daar onder meer contracten af met werkmaatschappijen van KPN voor het laten uitvoeren van reparaties bij KPN Telecom Repair. Haar afdeling was verantwoordelijk voor customer service, de logistieke planning van reparaties en kalibraties en de inkoop van onderdelen voor zowel meetapparatuur, printplaten als randapparatuur. Ook werd reparatiecapaciteit bij derden ingekocht.  

In 2002 maakte ze de overstap naar het Rathenau Instituut, waar ze in 2004 gevraagd werd de nieuwe afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning op te zetten. In 2006 kwam daar het nieuw op te zetten bedrijfsbureau bij.

Naast haar werk bij het Rathenau Instituut vervult Els als vrijwilliger de functie van adviseur arbeidsvoorwaarden namens het CNV binnen de gemeente Alphen aan de Rijn.