Wout Scholten MSc.

Wout Scholten (1987) is sinds april 2015 onderzoeker bij het Rathenau Instituut op het gebied van wetenschapsbeleid. Hij doet onderzoek naar de internationale mobiliteit van onderzoekers. Het Rathenau Instituut zet de feiten en cijfers over deze mobiliteit op een rij en kijkt naar de positie van Nederland in de internationale, academische arbeidsmarkt. Daarnaast houdt hij zich bezig met het onderzoek naar 25 jaar excellentiebeleid in de Nederlandse wetenschap.

Wout studeerde bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en rondde daar ook de onderzoeksmaster af. In zijn scriptie deed hij onderzoek naar het gebruik van wetenschappelijk onderzoek in het Tweede Kamerdebat omtrent het minderheden- en integratiebeleid. Tijdens een stage bij de KNAW was Wout betrokken bij de totstandkoming van een brochure over de kansen en risico’s van internationale wetenschappelijke samenwerking.

Voordat Wout bij het Rathenau Instituut kwam werken is hij als onderzoeker en docent werkzaam geweest bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur van de Tilburg University. Hij heeft daar gewerkt aan de bundel Goed werk voor academici in samenwerking met de Stichting Beroepseer die in 2016 uitkwam.

 

 

 

 

Since April 2015 Wout Scholten (1987) is a researcher at the Rathenau Institute in the field of research policy. He is involved in the research project on international mobility of researchers. The Rathenau Institute presents the most recent facts and figures concerning this type of mobility and studies the position of The Netherlands in the international, academic labor market (link: https://www.rathenau.nl/nl/publicatie/internationale-mobiliteit-van-wetenschappers). Furthermore Wout is doing research on 25 years of excellence policies in the Dutch science system.