• U moet ingelogd zijn om onderwerpen te kunnen volgen.

    Log-in als u al een account heeft of maak een gratis account aan.

Bodyscan van Rathenau Instituut bij ziekenhuiscongres

Op 1 december staat de 'one minute bodyscan' van het Rathenau Instituut bij het jubileumcongres van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen.

De one minute bodyscan is een kunstinstallatie waarmee het Rathenau Instituut aan proefpersonen een indruk geeft hoe het voelt om een meetbare mens te zijn.

Het Rathenau Instituut onderzocht het meetbaar maken van het lichaam en geeft aandachtspunten om de patiënten en consumenten beter te beschermen. Patiënten en consumenten beheren steeds vaker zelf hun gezondheid via allerlei applicaties. Ontwikkelaars en databedrijven gebruiken deze apps voor meer dan alleen gezondheidsmanagement. Dat zet de relatie tussen arts en patiënt onder druk.

Daarnaast maakte het Rathenau Instituut een achtergrondstudie over big data. Met de studie getiteld De Datagedreven samenleving wil het Rathenau Instituut een bijdrage leveren aan de verdere gedachtevorming over verantwoord datagebruik. De studie is een startpunt voor een gezamenlijke dialoog tussen overheden, bedrijven en het maatschappelijk middenveld om nader invulling te geven aan de voorwaarden voor een verantwoorde datasamenleving.

Meer weten?

 

Tweets by @RathenauNL

Praat mee over dit onderwerp via sociale media

Wij horen graag wat u van onze publicaties vindt en gaan graag de dialoog met u aan. Praat mee via #rathenau