• U moet ingelogd zijn om onderwerpen te kunnen volgen.

    Log-in als u al een account heeft of maak een gratis account aan.

Terugkijktip: Debatavond over 'digitale dreiging'

Nederland is een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen, cyberspionnen en hackers. Dat bleek eind juni nog toen een deel van de haven van Rotterdam werd stilgelegd na een cyberaanval. De huidige maatregelen van overheid en bedrijfsleven tegen dit soort aanvallen volstaan niet meer, schreef het Rathenau Instituut eerder dit jaar al in het rapport Een nooit gelopen race - Over cyberdreigingen en versterking van weerbaarheid.

Op 28 juni sprak een van de onderzoekers van dit rapport, Geert Munnichs, hierover in Pakhuis De Zwijger. Hij opende de discussieavond met een inleiding over ‘de digitale dreiging’ en ging vervolgens in gesprek met Sico van der Meer van Instituut Clingendael en Marleen Stikker van de Waag Society over de impact van cyber op democratie en geopolitiek.

Later op de avond spraken Chief Technology Officer Ger Baron (Gemeente Amsterdam), John Sinteur (Radically Open Security) en jurist Annemarie Bloemen over de maatregelingen die er genomen zouden moeten en kunnen worden - en hoe deze zich verhouden tot onze privacywetgeving.

Bekijk de debatavond terug

 

Tweets by @RathenauNL

Praat mee over dit onderwerp via sociale media

Wij horen graag wat u van onze publicaties vindt en gaan graag de dialoog met u aan. Praat mee via #rathenau