• U moet ingelogd zijn om onderwerpen te kunnen volgen.

    Log-in als u al een account heeft of maak een gratis account aan.

TO2-instellingen voor het eerst geëvalueerd volgens protocol Rathenau Instituut

Begin maart zijn de resultaten bekendgemaakt van de evaluatie van TNO, DLO, Deltares, ECN, Marin en NLR. Het was voor het eerst dat deze zogeheten TO2-instellingen zijn geëvalueerd op basis van het door het Rathenau Instituut geschreven evaluatieprotocol.

Het Rathenau Instituut ontwikkelde het evaluatieprotocol voor Evaluatie en Monitoring van het Toegepast Onderzoek (EMTO) in overleg met de TO2-instellingen en met de bijbehorende ministeries. Met het protocol kunnen evaluatiecommissies gestructureerd tot een onderbouwing komen van de kwaliteit en de impact van het toegepast onderzoek.

Minister Kamp van Economische Zaken stuurde de evaluaties van de toegepaste onderzoeksorganisaties onlangs naar de Tweede Kamer. De kwaliteit en impact van de instellingen blijkt goed en behoort op onderdelen tot de wereldtop. Wel maakt de evaluatiecommissie zich zorgen over de vitaliteit van de instellingen, omdat er veel bezuinigingen zijn op de structurele financiering.

De ontwikkeling van het protocol past in het thema 'Kennis voor beter beleid' van het Rathenau Instituut. In dat thema houdt het instituut de relatie tussen wetenschap en beleid kritisch tegen het licht.

 

Tweets by @RathenauNL

Praat mee over dit onderwerp via sociale media

Wij horen graag wat u van onze publicaties vindt en gaan graag de dialoog met u aan. Praat mee via #rathenau