calendar tag arrow download print

P&O Medewerker

Het Rathenau instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Het instituut doet onderzoek en organiseert debat over wetenschap, innovatie en nieuwe technologieën.

Data Archiving and Networked Services (DANS) is de nationale organisatie voor digitale opslag en blijvende toegankelijkheid van onderzoeksgegevens in de alfa- en gammawetenschappen.

In 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) voor beide instituten in werking. Er is op korte termijn plaats voor een P&O medewerker (20-24 uur p/wk. 0,52 - 0,63 fte).

In samenwerking met twee collega’s voer je de P&O taken uit voor twee instituten binnen de KNAW.

Je zorgt voor registratie en beheer van de personeels- en organisatiegegevens in het personeelssysteem Workforce. Je draagt bij aan de arbeidsmarktcommunicatie. Je hebt een belangrijke rol in de organisatie van werving- en selectieprocedures en de administratieve afhandeling hiervan. Afhankelijk van je kennis en vaardigheden voer je binnen afgesproken kaders arbeidsvoorwaardengesprekken. Je handelt de administratieve kant van aanstellingen af. Je zorgt voor goede verwerking van personeelsmutaties. Je registreert en bewaakt de voortgang van ziekte- en herstelmeldingen van medewerkers. Je attendeert leidinggevenden op het voeren van de noodzakelijke gesprekken. Je bent een informatiebron voor medewerkers en leidinggevenden met betrekking tot de cao, toepassing van regelingen, procedures, arbeidsvoorwaarden en loopbaantrajecten. Je verzorgt rapportages voor het management. Je adviseert het management over toepassing van wet- en regelgeving en initieert oplossingen bij gebleken verschillen tussen theorie en praktijk. Je komt zelf met voorstellen ter verbetering van de inrichting van de administratieve processen. Je bent deelnemer aan P&O bijeenkomsten met collega’s binnen de KNAW.

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HRM opleiding op HBO niveau. Daarnaast heb je enkele jaren relevante werkervaring opgedaan. Je kunt goed met Word, Excel en personeelssystemen overweg. Je hebt gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. WNRA). Je vindt het leuk om je te verdiepen in P&O onderwerpen en zoekt graag naar de antwoorden bij vragen over regelgeving en procedures.

Je kunt goed schakelen tussen een grote variëteit van onderwerpen met verschil in complexiteit.

Zowel mondeling als schriftelijk kun je je goed uitdrukken in het Nederlands en Engels. Je bent resultaatgericht en kunt snel werken. Cijfermatig ben je goed en je legt makkelijk verbanden. Discretie, tact en nauwkeurigheid horen bij je. Samenwerking vind je vanzelfsprekend. Zowel binnen als buiten de organisatie weet je met gevoel voor verhoudingen resultaten te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van twee jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.579,- en maximaal € 3.895,- bruto per maand (schaal 8/9 CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Aanvullende informatie/solliciteren

Het opvragen van referenties en het uitvoeren van een korte werkopdracht kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandag 6 mei.

Je sollicitatie met motivatie en CV kun je tot 30 april 2019 per e-mail sturen naar het Rathenau Instituut, t.a.v. Hetty Labots, P&O-adviseur, sollicitaties@rathenau.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.