calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Dr. Amber Geurts

Onderzoeker
Dr. Amber Geurts is onderzoeker en werkt sinds april 2021 bij het Rathenau Instituut.

Expertise

Amber’s expertise richt zich op de maatschappelijke impact van innovatie, technologie en kennis ecosystemen. Zij doet onderzoek naar missiegedreven innovatiebeleid in Nederland en Europa.

Opleiding en loopbaan

Na de studies sociologie en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, promoveerde Amber in 2017 aan de Faculteit Economie en Business van de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp bedrijfsreacties op disruptieve innovaties in de Nederlandse muziekindustrie. Dit onderzoek heeft de 2018 ISPIM-prijs voor beste PhD thesisonderzoek gewonnen. Als postdoctoraal onderzoeker bij Aalto Universiteit in Finland deed zij verder onderzoek naar AI als disruptieve innovatie in materiaalkunde. Hiervoor verrichtte zij onderzoek in Finland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Amerika. Amber heeft haar onderzoek zowel in toonaangevende journals gepubliceerd (Advanced Science, Journal of Cross-Cultural Psychology, en Technology Analysis & Strategic Management), als in Nederlandse vakbladen (Economische Statistische Berichten, Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie en MT Integraal).

Sinds 2019 was zij werkzaam bij TNO, afdeling strategie en beleid, waar zij zich als consultant en onderzoeker bezig hield met diverse onderwerpen op het gebied van missiegedreven innovatiebeleid, sleuteltechnologieën, smart industry, AI-gedreven innovatie foresight en data voor besluitvorming.