calendar tag arrow download

Drs. Jos de Jonge

Themacoördinator
Jos de Jonge is themacoördinator.

Jos de Jonge werkt sinds mei 2012 bij het Rathenau Instituut. Hij is coördinator van de informatiefunctie en eindverantwoordelijk voor de website "wetenschap in cijfers". Bij het Rathenau Instituut heeft hij naast het dossier feiten en cijfers van de wetenschap gewerkt als projectleider van de debatten over vertrouwen in de wetenschap en de conferentie over de toekomst van de universiteiten. Hij houdt zich bezig met de financiering van de wetenschap, loopbanen van wetenschappers, werkprocessen als samenwerking in wetenschap, publicatiestress en aanvraagdruk en impact van wetenschap en het vertrouwen in wetenschap. Hij heeft ook bijzondere belangstelling voor de publieke kennisorganisaties en hun betekenis voor de Nederlandse economie en hun plaats binnen het wetenschappelijk bestel.

Opleiding en loopbaan

Jos komt uit het commerciële beleidsonderzoek en heeft gewerkt bij Research voor Beleid en EIM. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar het stelsel voor hoger onderwijs en onderzoek. Zo schreef hij de Nederlandse bijdrage van een Oeso review van het tertiair onderwijs en heeft hij het rendement van het promotiestelsel en de meerwaarde van de academische promotie in kaart gebracht. Hij heeft ook veel ervaring in het evalueren van kennisinstituten. Jos heeft ook veel ervaring in management van onderzoeksgroepen en grootschalige onderzoeksprojecten.

Voor zijn loopbaan als beleidsonderzoeker heeft hij gewerkt als methodoloog bij het departement van onderwijs van de Nederlandse Antillen en daarvoor als onderzoeker bij de vakgroep onderwijskunde aan de Radboud Universiteit.Jos heeft sociologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit.