calendar tag arrow download print

Drs. Jos de Jonge

Waarnemend Hoofd Onderzoek
Jos de Jonge is themacoördinator van de informatiefunctie en eindverantwoordelijk voor Wetenschap in Cijfers.

Expertise

Jos coördineert het onderzoek voor Wetenschap in cijfers. Daarnaast heeft hij ervaring met debatten over vertrouwen in de wetenschap en de toekomst van de universiteiten. Hij houdt zich bezig met de financiering van de wetenschap, loopbanen van wetenschappers, werkprocessen als samenwerking in wetenschap, publicatiestress en aanvraagdruk en impact van wetenschap en het vertrouwen in wetenschap. Hij heeft ook bijzondere belangstelling voor de publieke kennisorganisaties en hun betekenis voor de Nederlandse economie en hun plaats binnen het wetenschappelijk bestel.

Opleiding en loopbaan

Jos komt uit het commerciële beleidsonderzoek en heeft gewerkt bij Research voor Beleid en EIM. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar het stelsel voor hoger onderwijs en onderzoek. Zo bracht hij het rendement van het promotiestelsel en de meerwaarde van de academische promotie in kaart. Hij heeft veel ervaring met het evalueren van kennisinstituten en het leiden van onderzoeksgroepen en grootschalige onderzoeksprojecten.

Voor zijn loopbaan als beleidsonderzoeker heeft hij gewerkt als methodoloog bij het departement van onderwijs van de Nederlandse Antillen en daarvoor als onderzoeker bij de vakgroep onderwijskunde aan de Radboud Universiteit. Jos heeft sociologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit.