calendar tag arrow download print

Pieter van Boheemen MSc

Onderzoeker
Pieter van Boheemen is onderzoeker.

Expertise

Pieters specialisatie is co-creatie voor de bestudering van de maatschappelijke aspecten van wetenschap en technologie. Hij zoekt voortdurend naar nieuwe events en projecten - nationaal én internationaal - en treedt regelmatig op als spreker of workshopleider.

In zijn onderzoek focust hij zich op de sociale en ethische aspecten van synthetische biologie, open science, blockchain en de digitalisering van het nieuws. Hij is lid van Human Practices Committee van de biotechnologie wedstrijd iGEM en de adviescommissie Deelregeling Activiteitenprogramma’s van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Opleiding en loopbaan

Pieter volgde de studie Life Science & Technology aan de TU Delft en Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie zette hij twee bedrijven op, één in de softwarebranche en een reeks webwinkels. Daarna was hij werkzaam bij Accenture en medeoprichter van de biotech startup Amplino. Vervolgens richtte hij zich op sociale innovatie, vooral op het gebied van slimme steden en biotechnologie. Als manager bij Waag Society leidde hij de teams van het Open Wetlab, Open Design Lab en FabLab Amsterdam dat werkt aan open, fair en inclusieve technologie met name binnen Europese FP7, H2020 en Creative Europe programma’s.