calendar tag arrow download print

Pieter van Boheemen MSc

Onderzoeker
Pieter van Boheemen is onderzoeker.

Expertise

Pieters specialisatie is de inzet van co-creatie in de bestudering van de maatschappelijke aspecten van wetenschap en technologie. Deze interactieve aanpak komt in zijn rol als onderzoeker en acquisitie manager regelmatig van pas. Zo stond hij aan de basis van de Artist in Residence positie in het Rathenau Instituut, en treedt hij zelf vaak op als spreker of workshopleider. In zijn rol als acquisitie manager initieert en begeleidt hij offertes en projectvoorstellen - nationaal én internationaal.

Recentelijk droeg hij bij aan onderzoek op het gebied van synthetische biologie, open science, blockchain, de digitalisering van het nieuws en cyber security. Hij is lid van Human Practices Committee van de biotechnologie wedstrijd iGEM en de adviescommissie Deelregeling Activiteitenprogramma’s van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Opleiding en loopbaan

Pieter volgde de studie Life Science & Technology aan de TU Delft en Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie zette hij twee bedrijven op, één in de softwarebranche en een reeks webwinkels. Daarna was hij werkzaam bij Accenture en medeoprichter van de biotech startup Amplino. Vervolgens richtte hij zich op sociale innovatie, vooral op het gebied van slimme steden en biotechnologie. Als manager bij Waag Society leidde hij de teams van het Open Wetlab, Open Design Lab, TextileLab en FabLab Amsterdam dat werkt aan open, fair en inclusieve technologie met name binnen Europese FP7, H2020 en Creative Europe programma’s. Zijn werk is op diverse internationale kunst-, design- en wetenschapsfestivals en in musea getoond.