calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Beweren en Bewijzen. Ontmoeting tussen wetenschap en politiek

Wordt live gestreamd

2405

09.00 - 17.45 uur In en rond de Tweede Kamer (+livestream)

Foto: Tweede Kamer

Image
De Tweede Kamer op de tijdelijke locatie
Op maandagmiddag 23 en dinsdag 24 mei 2022 vindt in en rond de Tweede Kamer het evenement Beweren en Bewijzen plaats. Aan de hand van een aantal interactieve sessies over het thema de waarde van wetenschap voor politiek en burger, gaan Kamerleden in gesprek met sprekers uit de wereld van de wetenschap en advies. Welke rol kan de wetenschap spelen in de versterking van de kennispositie van de Tweede Kamer, sluiten vraag en aanbod goed op elkaar aan, en hoe komen wetenschappelijke inzichten terug in het beleid en bij de burgers?

Op dinsdag 24 mei om 13.00 uur verzorgt het Rathenau Instituut het lunchdebat, met als thema ons onderzoek naar vertrouwen in de wetenschap. Het vertrouwen van burgers in de wetenschap is al jaren hoog. Maar dat vertrouwen is wel aan voorwaarden verbonden: niet ieder onderzoek of iedere onderzoeker wordt zomaar vertrouwd. Het vertrouwen daalt als onderzoek in opdracht van de overheid gebeurt. Er is dan vooral twijfel over de integriteit. In de discussie staat het handelingsperspectief van en voor leden centraal: hoe kunnen zij bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen?

Klik hier om het volledige programma te downloaden.

Het kennisevenement is live te volgen:

  • Volg het programma maandag 23 mei vanaf 15.30 uur via deze livestream.
  • Volg het plenaire programma dinsdag 24 mei vanaf 9.00 uur via deze livestream (Bijdrage Rathenau Instituut vanaf 13.00 uur). 
    Volg vanaf 14.00 uur workshop 1 wetenschapstoets monitoring klimaatbeleid via deze livestream
    Volg vanaf 14.00 uur workshop 2 parlementaire verkenning/committee inquiry via deze livestream.

Gerelateerde publicaties: