calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Datagestuurd werken in de sociale zekerheid - Symposium

1010

10:00 Spoorwegmuseum, Utrecht
Image
Werkgelegenheid
Op 10 oktober verzorgt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een symposium over datagestuurd werken in de sociale zekerheid. Onderzoeker Roos de Jong van het Rathenau Instituut levert een bijdrage aan het programma waarin ze ingaat op ethische vragen rondom digitalisering.

Wanneer mag je (etnisch) profileren? Mag je een schuldenvoorspeller gebruiken zonder dat de klant het weet? Is het ethisch verantwoord om data te kopen van commerciële partijen? Ben je nieuwsgierig naar thema’s als ethiek, proportionaliteit, transparantie, privacy en de juridische aspecten van datagestuurd werken in de sociale zekerheid?

Al deze thema's staan centraal tijdens het symposium Datagestuurd werken in de sociale zekerheid.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert in samenwerking met de partners UWV, SVB en de VNG een interactieve dag waarin deelnemers met casuïstiek en dilemma’s uit de praktijk aan de slag gaan. Wissel inzichten uit, discussieer met elkaar en help het ministerie aan input voor een handreiking op het gebied van datagestuurd werken in de sociale zekerheid. Met de uitkomsten wil het ministerie van SZW de uitvoeringsorganisaties handvatten bieden over hoe je met thematiek rondom datagestuurd werken kunt omgaan.