calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Online dialoog: hoe denkt u over kunstmatige intelligentie in de zorg?

2001

15.00-17.00 uur Online

Foto: Shutterstock

Image
Een vrouw kijkt op haar smartphone
Wat kan AI betekenen voor zorg en gezondheid? Daarover blijven we in 2022 in gesprek met burgers, deskundigen en patiënten. We kunnen bijvoorbeeld zelf steeds meer onze eigen gezondheid monitoren en gegevens over onszelf verzamelen. Slimme computers kunnen vervolgens deze gegevens interpreteren en de dokter helpen om bepaalde beslissingen te nemen of adviezen te geven. Wat voor toepassingen bestaan er, hoe werken deze en wat vinden we daar nou eigenlijk van? Praat mee op 20 januari.

Wanneer: 20 januari 2022
Hoe laat: van 15:00 tot 17:00
Waar: Online, via Zoom. 

Met de dialogen 'Dokters en slimme Computers' proberen we meer bewustzijn te creëren rondom AI in de gezondheidszorg. Deze bijeenkomst is het laatste deel van drie dialogen over AI. De eerste sessie was gericht op bewustwording, en de tweede sessie ging over wat we willen met AI en welke vragen en verwachtingen men heeft. In deze derde sessie staan we stil bij de toepassingen van AI in ons dagelijks leven: hoe gebruiken we het en welke plek krijgt AI in de samenleving?

Programma

We kijken hoe AI wordt gebruikt, en wat voor verschillende toepassingen van AI er nou eigenlijk zijn. In groepen bespreken we verschillende voorbeelden. Hoe werken deze AI-voorbeelden nou precies, en wat voor inzichten krijg je dan? De voorbeelden die we bespreken zijn Skinvision&Niped en Nico.lab. Skinvision is een app die advies geeft over plekjes op je huid, &Niped is een platform dat inzicht geeft in je gezondheid en levensstijl, en Nico.lab wordt door artsen gebruikt bij beroertes, om scans van de hersenen te bekijken en mee te nemen in het behandelplan. 

Deze dialogen worden georganiseerd door Health~Holland, Patiëntenfederatie Nederland, Pharos, Rathenau Instituut, TNO, Amsterdam UMC en Stichting Mijn Data Onze Gezondheid, vanuit de werkgroep burger- en patiëntparticipatie van de Nederlandse AI Coalitie. Later in het jaar volgt een nieuwe reeks dialogen. 

Lees de terugblikken op de eerste en tweede sessie hier terug:

Gerelateerde content: