calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Privacy & Identity Lab conferentie 2018

1412

10.30 - 17.30 Utrecht
De relatie tussen mens en technologie staat centraal tijdens de jaarlijkse PI.lab conferentie 2018. De illusie van de autonomie van mens én van technologie wordt aan de orde gesteld. Wat betekent deze illusie voor het idee van identiteit en privacy?

Apps, Internet of things en smartphones zijn diep verankerd in dagelijkse activiteiten. Ze informeren de gebruiker, maar nemen ook besluiten namens de gebruiker. De data-economie die achter deze apparaten zit is dusdanig ingewikkeld geworden dat het haast ondoenlijk is geworden om te zien wie over welke gegevens voor welk doel beschikt. Toch bieden deze apparaten en de erbij behorende gegevensverwerking grote voordelen. Gebruikers kunnen daardoor ook juist meer autonomie ervaren. Gepersonaliseerde diensten leiden tot grotere zelfstandigheid en een grotere mogelijkheid om zelf beslissingen te nemen. Die dan wel door apparaten zijn voorbereid! Deze en andere karakteristieken aan hedendaagse ICT komen tijdens het jaarcongres aan de orde.

Presentatie

Rinie van Est, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, geeft een presentatie over Freedom in the Robot Age: the struggle for our intimacy. 

Info

De conferentie ‘Autonomous Technology, Autonomous Humans’ vindt plaats in Utrecht, In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c.
Kosten: €49,- (gereduceerd tarief voor studenten en NGO-medewerkers: €25,-

Inschrijven kan door een mail te sturen aan Irma Haerkens, info@pilab.nlVoor meer informatie zie www.pilab.nl