calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Rathenau Live 2020: ondergedompeld in AR, VR en spraaktechnologie

2611

15.30 - 17.00 Online
Image
Rathenau Live VR omgeving
Op 26 en 27 november 2020 vindt het jaarlijkse Rathenau Instituut Live evenement plaats. Dit jaar is ons evenement geheel online en - hoe toepasselijk - staat het in het teken van de nieuwste digitale technieken: augmented reality, virtual reality en spraaktechnologie. Deze zullen ons gewone leven binnenkort drastisch veranderen. In deze tijd waarin thuiswerken de norm is en reizen wordt ontmoedigd, ervaren we allemaal wat digitale verbondenheid betekent. Goed dat het kan, maar wat is het dat we hierdoor missen?

Met de doorbraak van augmented reality, virtual reality en spraaksystemen gaat de digitale samenleving een nieuwe fase in. Onze interactie met de digitale wereld hoeft niet langer plaats te vinden via schermen, want met onze stem, onze ogen of een enkele beweging besturen we onze omgeving. Of stuurt die digitale wereld ons? Om die vraag te beantwoorden worden de onderzoekers van het Rathenau Intituut zelf ook onderdeel van het Virtual Reality domein. Hiervoor maken we gebruik van de nieuwste technologie van Beemup.

LET OP: 

In verband met de grote hoeveelheid aanmeldingen zal dit evenement drie keer worden gehouden.  U kunt zich op het moment enkel nog aanmelden voor het eerste of het derde tijdslot.

Tijdslot 1: De inschrijving voor het event is gesloten.

Tijdslot 2: De inschrijving voor het event is gesloten.

Tijdslot 3: De inschrijving voor het event is gesloten.

Rathenau Live VR omgeving

Gerelateerde publicaties: