calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

TEDxHaarlem: Word jij verliefd op een avatar?

1611

19.30u - 22.15u Philharmonie Haarlem
Image
Stills
Hoe kan een metaverse onze samenleving verrijken in plaats van verarmen? Wat voor verantwoordelijkheid hebben de grote private techbedrijven naar de samenleving? En hoe zit het met privacy rond de ontwikkeling van de metaverse? Themacoördinator Mariëtte van Huijstee neemt je mee naar de metaverse tijdens haar TEDtalk in Haarlem op 16 november 2022.

Wat: Een TEDtalk over de metaverse tijdens TEDxHaarlem 2022
Waar: Philharmonie Haarlem
Wanneer: 16 november 2022 - 19:30 – 22:15 uur.

Onze samenleving digitaliseert steeds sneller. Een leven zonder sociale media en internet is niet meer voor te stellen, en de volgende ontwikkeling komt razendsnel op ons af. De metaverse is het nieuwe buzzword; een versmelting van de echte en de virtuele wereld met behulp van onder meer virtual reality technologie (VR) en augmented reality technologie (AR). Er worden door de private sector (waaronder techreuzen als Meta –voorheen Facebook, Apple en Microsoft) al miljarden euro’s in geïnvesteerd en dat is niet voor niets. Controle over de metaverse brengt veel macht met zich mee.

Dr. Mariëtte van Huijstee is themacoördinator bij het Rathenau Instituut en richt zich op vraagstukken rond de verantwoordelijkheden die de grote private techbedrijven naar de samenleving hebben. Op het gebied van privacy bijvoorbeeld, of het creëren van een veilige omgeving online. In haar talk op 16 november bij TEDxHaarlem wil ze mensen bewust maken van de ontwikkeling van de metaverse en het gesprek op gang brengen over hoe die metaverse onze samenleving kan verrijken in plaats van te verarmen. 

Lees meer in het interview op de website van TEDxHaarlem

Gerelateerde publicaties: