calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Uitreiking New Scientist Wetenschapstalent

3105

n.n.b. Tivoli Vredenburg Utrecht
Image
New Scientist Award
Wie is het grootste wetenschappelijke talent van Nederland en Vlaanderen? New Scientist organiseert dit jaar voor de vijfde keer een verkiezing om daar achter te komen. Vorig jaar ging Damya Laoui er met de winst vandoor. Op vrijdag 31 mei kronen we een nieuwe winnaar tijdens het evenement New Scientist Live. Directeur van het Rathenau Instituut Melanie Peters is een van de juryleden. Verder bestaat de jury uit: voorzitters Willy Verstraete (FWO) en Stan Gielen (NWO), Sylvia Wenmackers (co-voorzitter Jonge Academie, Vlaanderen), Belle Derks (voorzitter Jonge Akademie, Nederland) en Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist).

De redactie en jury buigen zich op dit moment over de aangedragen kandidaten. Hieruit selecteren ze een top 25, die op dinsdag 23 april gepresenteerd wordt. Vervolgens kan er twee weken lang gestemd worden op deze genomineerden. Uw stem bepaalt voor 50 procent wie er met de winst vandoor gaat. Een deskundige jury bepaalt de andere 50 procent.

Houd de website van New Scientist in de gaten voor updates over het verloop van de verkiezing. Hier kunt u straks ook uw stem uitbrengen.