calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

De meetbare mens

Rapport
04 februari 2016
Digitaal meten van het zieke en gezonde lichaam
Apps Vertrouwen in technologie e-Health
Image
Mensen beheren steeds vaker zelf hun gezondheid via allerlei apps, armbandjes en meetapparatuur. Ontwikkelaars en databedrijven gebruiken deze applicaties echter voor meer dan alleen gezondheidsmanagement. Het Rathenau Instituut publiceert 'De meetbare mens', een e-boek met essays over de digitalisering van de gezondheidszorg en de gevolgen voor mens en maatschappij.

Downloads

Downloads

Samenvatting

Patiënten en consumenten beheren steeds vaker zelf hun gezondheid via allerlei applicaties. Ontwikkelaars en databedrijven gebruiken deze apps voor meer dan alleen gezondheidsmanagement. Dat zet de relatie tussen arts en patiënt onder druk. Het Rathenau Instituut onderzocht het meetbaar maken van het lichaam en geeft aandachtspunten om de patiënten en consumenten beter te beschermen.

Het e-boek 'De meetbare mens' bevat essays over de digitalisering van de gezondheidszorg en de gevolgen voor mens en maatschappij. 

 

Bij voorkeur citeren als:
Geesink, I., M. Heerings & S. van Egmond, De Meetbare Mens. Het digitaal meten van het zieke en gezonde lichaam. Den Haag: Rathenau Instituut 2016.