calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Embryo's tot stand brengen voor onderzoek: wat vinden we als samenleving?

case
25 februari 2020
DNAdialoog Samenleving Onderzoek met embryo's
Image
Dialoog Infographic
Hoe denkt de samenleving over het doen van onderzoek met embryo's? Op deze pagina zetten we belangrijke informatie hierover op een rij, zodat het mensen kan helpen een mening te vormen.
Illustratie microscoop

Embryo’s vormen het begin van het menselijk leven. Via de Embryowet stelt de Nederlandse overheid daarom grenzen aan handelingen met embryo’s. Zo is het op dit moment verboden om embryo’s speciaal voor wetenschappelijke onderzoek tot stand te brengen. Sommige onderzoekers en politici willen dat het verbod wordt opgeheven, omdat onderzoek met deze embryo's medische vooruitgang zou kunnen brengen. Het kabinet stimuleert dialoog hierover om zo de standpunten van burgers mee te wegen in de beslissing over eventuele opheffing van het verbod.

 

Illustratie embryo

In de samenleving zijn de meningen over dit onderwerp verdeeld en overwegingen hangen van allerlei zaken af. Het Rathenau Instituut ondersteunt de maatschappelijke dialoog over dit complexe thema door mensen te informeren en gezamenlijke gesprekken te stimuleren. Via onderstaande infographic kunt u alles lezen over dit thema en waarom dialoog hierover van belang is. 

Alles over dit onderwerp op een rij