calendar tag arrow download print

Werken bij

Voor de uitwerking en de uitvoering van het werkprogramma is er op korte termijn plaats voor een

onderzoeker/projectmedewerker 'kennisecosystemen in beweging'

(32 - 38 uur per week)

Voor het thema ‘kennisecosysteem’ zoeken we een nieuwe enthousiaste collega. In dit thema bestuderen we veranderingen in de organisatie en governance van onderzoek en innovatie. We doen dit vanuit het perspectief van een maatschappij die steeds meer verwacht dat wetenschappelijk onderzoek en innovatie bijdragen aan oplossingen voor grote ‘maatschappelijke uitdagingen’, zoals klimaatverandering, circulaire economie, schone energie, veiligheid, gezond ouder worden, etc. Een kernvraag is hoe onderzoek en innovatie op een effectieve en verantwoorde manier kunnen worden gemobiliseerd voor zulke complexe maatschappelijke vraagstukken.

In het lopend werkprogramma bestuderen we bijvoorbeeld de opkomst van ‘living labs’ als nieuwe onderzoekspraktijk voor maatschappelijke vraagstukken. Maar hoe schaal je dit soort lokale experimenten op? Daarnaast kijken we naar de maatschappelijke betekenis en beleidsimplicaties van trends als de opkomst van steden en regio als belangrijke spelers in onderzoek en innovatie, de opkomst van strategische publiek-private partnerships in onderzoek, de grensvervaging tussen civiele en militaire R&D, etc.

Functie-eisen

We hebben plek voor een onderzoeker met kennis van de dynamiek en governance van wetenschap, technologie en innovatie en met competenties in zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Als onderzoeker werk je nauw samen met collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek.

Relevante (Master)studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Innovation Management, Management of Technology, Technische Bestuurskunde en European Studies on Society, Science and Technology.

Bekendheid met de wisselwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld in regionale ecosystemen, topsectoren of NWA-routes is gewenst. Bij het onderzoek hoort ook dat je het maatschappelijke en politieke debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet.

Je hebt een aantal jaren onderzoeks- en/of consultancyervaring. Je kunt helder schrijven voor zowel een professioneel, wetenschappelijk als ook breder publiek. 

Voorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.588 (schaal 10 CAO-NU) en maximaal € 4.757 (schaal 11 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met dr.ir. Jasper Deuten, themacoördinator, via j.deuten@rathenau.nl. Voor meer informatie over het Rathenau Instituut en het werkprogramma kun je kijken op www.rathenau.nl. Je sollicitatie met CV en motivatie is tot 1 augustus 2018 welkom bij het Rathenau Instituut, t.a.v. Hetty Labots, P&O-adviseur, Postbus 95366, 2509 CJ Den Haag, of per e-mail op sollicitaties@rathenau.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.