calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Technische problemen

Ondervindt u problemen bij het opstarten van Rathenau Live 2020? Hieronder vindt u oplossingen voor de meestvoorkomende problemen.

Browser: Wij raden aan om gebruik te maken van Chrome, Brave, Opera of de laatste versie van Microsoft Edge. Het is belangrijk dat u de laatste versie van de browser gebruikt. Controleer of u de laatste versie heeft via:

Let op: Verouderde browsers, Apple Safari en Mozilla Firefox kunnen problemen veroorzaken.

Computer / telefoon / ander mobile device: Wij raden het gebruik van een computer aan voor een optimale ervaring van het evenement, omdat u met een muis en toetsenbord het makkelijkst kunt navigeren in de VR-omgeving. Navigeren met een smartphone of tablet is ook mogelijk, maar vergt enige behendigheid.

Beeld en geluid: Zorg ervoor dat uw microfoon en camera goed werken. Na het klikken op de start button zal uw browser om permissie vragen uw microfoon en camera te gebruiken. Heeft u dit per ongeluk afgewezen? Door op het slotje in de adresbalk te klikken, kunt u deze permissies wijzigen.

Instellingen microfoon

Browser plug ins zoals adblockers: Verschijnt de stream niet en heeft u een tracker of adblocker aanstaan? Probeer dan de pagina nogmaals te laden, terwijl de adblockers uit staan. Sommige privacy plug ins blokkeren ook de stream.

VPN: Het is mogelijk dat uw VPN verbinding weinig bandbreedte beschikbaar heeft, waardoor de video te langzaam wordt geladen. Probeer het nogmaals zonder VPN tussen de verbinding.

Komt u er echt helemaal niet uit? Stuur ons dan een mailtje met uw telefoonnummer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Helemaal vastgelopen?