calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

De samenwerkende gezondheidsfondsen

Rapport
17 maart 2016
Een ontwikkeling van een visie op hun rol in het wetenschaps- en innovatiebeleid
Image
Dit document doet verslag van de ontwikkeling van een visie op de bepalende rol van de Samenwerkende GezondheidsFondsen.

Downloads

Downloads

Samenvatting

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) streven naar een bepalende rol in het Nederlandse onderzoeks- en innovatiebeleid en naar “een concrete ‘bepalende’ bijdrage van de SGF en individuele fondsen aan een optimaal functionerend wetenschaps- en innovatie systeem in de sector gezondheidszorg, waardoor nieuwe behandelingen effectiever ontwikkeld kunnen worden en sneller bij de patiënten terecht kunnen komen.”

Dit document doet verslag van de ontwikkeling van een visie op de bepalende rol van de SGF aan de hand van informatie die is verzameld. De informatie komt uit publicaties en rapporten over het (medische) onderzoek in Nederland, de natuurlijke omgeving van de gezondheidsfondsen, uit groepsdiscussies met directeuren en onderzoekscoördinatoren van gezondheidsfondsen en uit interviews met vertegenwoordigers van partijen uit de omgeving van de gezondheidsfondsen.

 

Bij voorkeur citeren als:
Edwin Horlings, Stans van Egmond, Rosalie Belder, Leonie van Drooge (2015), Ontwikkeling van een visie op de rol van de Samenwerkende GezondheidsFondsen in het wetenschaps- en innovatiebeleid. Den Haag, Rathenau Instituut.