calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Een andere stijl van academisch leiderschap?

Rapport
06 december 2012
Effect van loopbaanfase en gender op het leiderschap van onderzoeksleiders
Vrouwen Cocreatie
Image
In 2009 publiceerde het Rathenau Instituut het rapport Management van Onderzoeksgroepen. In 2011 is een vervolgstudie gehouden naar het academische leiderschap van medische onderzoeksleiders. Dit rapport is een eerste analyse van de resultaten. In deze vervolgstudie kijken we naar verschillen tussen ervaren en minder ervaren onderzoeksleiders en naar verschillen tussen mannen en vrouwen.

Downloads

Downloads

Samenvatting

In 2009 publiceerde het Rathenau Instituut het rapport Management van Onderzoeksgroepen.In 2011 is een vervolgstudie gehouden naar het academische leiderschap van medische onderzoeksleiders.

Dit rapport is een eerste analyse van de resultaten. In deze vervolgstudie kijken we naar verschillen tussen ervaren en minder ervaren onderzoeksleiders en naar verschillen tussen mannen en vrouwen.

De resultaten geven aan dat er geen grote verschillen zijn tussen ervaren en minder ervaren onderzoeksleiders. Ook niet tussen mannen en vrouwen overigens. Dat we geen verschillen vinden, kunt u zien als een indicatie dat in de Nederlandse onderzoekswereld zich een robuuste praktijk van het leiden van onderzoeksgroepen heeft ontwikkeld.

 

Bij voorkeur citeren als:
R. Belder, M. Verbree, I. van der Weijden, B. van der Meulen, Een andere stijl van academisch leiderschap, Effect van loopbaanfase en gender op de managementstijl van onderzoeksleiders, Den Haag, Rathenau Instituut