calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Talent centraal

Rapport
25 april 2013
Ontwikkeling en selectie van wetenschappers in Nederland
Aanvraagdruk Academische loopbanen
Image
Dit rapport presenteert een analyse van de huidige koers van academische talentselectie, de manier waarop de Nederlandse wetenschap jonge onderzoekers begeleidt, beoordeelt en uitkiest voor een wetenschappelijke loopbaan.

Downloads

Downloads

Samenvatting

Dit rapport presenteert een analyse van de huidige koers van academische talentselectie, de manier waarop de Nederlandse wetenschap jonge onderzoekers begeleidt, beoordeelt en uitkiest voor een wetenschappelijke loopbaan. De aanleidingen voor het onderzoek zijn de explosief gegroeide aandacht voor talentbeleid, de hoge aanvraagdruk voor talentgerichte beurzen en de beperkte academische loopbaanmogelijkheden voor jonge onderzoekers. Met dit rapport wil het Rathenau Instituut academische talentselectie en de ontwikkelmogelijkheden voor talenten inzichtelijk maken en ter discussie stellen.

 

Bij voorkeur citeren als:
Pleun van Arensbergen, Laurens Hessels en Barend van der Meulen Talent centraal. Ontwikkeling en selectie van wetenschappers in Nederland, Rathenau Instituut, SciSa 1330, Den Haag, 2013.