calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Praat mee over de knelpunten die starters in het praktijkgericht onderzoek ervaren

2109

13.00 Rathenau Instituut

Foto: de Haagse Hogeschool - Marieke Barendse

Image
Haagse Hogeschool - Marieke Barendse.jpg
Het Rathenau Instituut brengt voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in kaart welke knelpunten startende onderzoekers ervaren in hun werk en loopbaan. Dit onderzoek draagt bij aan een verkenning van de manieren waarop de positie van jonge onderzoekers in Nederland verder verbeterd kan worden.

Van startende onderzoekers aan universiteiten en umc’s is bekend dat zij regelmatig knelpunten ervaren in hun professionele loopbaan, zoals baanonzekerheid en werkdruk. Veel minder is bekend over de knelpunten die startende onderzoekers in het praktijkgericht onderzoek ervaren. In ons onderzoek naar de drijfveren van onderzoekers en docenten deden we een eerste inventarisatie van mogelijke knelpunten. Nu willen we in een aantal focusgroepen verder praten met startende praktijkgerichte onderzoekers om nog beter te begrijpen waar zij tegenaan lopen.

Dus ben jij werkzaam als startend onderzoeker (bv. promovendus, postdoc, PD-kandidaat of docent-onderzoeker) bij een van de honderden lectoraten die Nederland rijk is? Praat dan mee over de knelpunten en belemmeringen die je ervaart in jouw werk en loopbaan, tijdens een focusgroep-gesprek met andere jonge onderzoekers.

De focusgroep-gesprekken vinden plaats bij het Rathenau Instituut, Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW Den Haag, op donderdag 21 september.

Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer en voor eten en drinken tijdens de bijeenkomst wordt gezorgd.

Geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaande button aan en draag bij aan oplossingen voor de knelpunten en belemmeringen die jonge onderzoekers ervaren bij het realiseren van hun ambities.

Aanmelden

Statusbericht

Hartelijk dank voor de interesse. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt.