calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Striking Vipers: een talkshow over VR en onze sociale identiteit

Wordt live gestreamd

0804

19.30 Online

Dhoya Snijders in VR

Image
Dhoya Snijders in VR
Kan gepixeld bloed koken en kunnen virtuele aderen bloeden? Kan je een beetje sterven door de aanraking van een virtuele hand? Dragen wij virtuele huiden, of dragen zij ons? Onderzoeker van het Rathenau Instituut Dhoya Snijders gaat 8 april 2021 het gesprek aan tijdens het Imagine Film Festival. De centrale vraag tijdens de talkshow ‘Striking Vipers’: wat zijn de complicaties van onze sociale identiteit wanneer we die kruizen met de technologie van een extended reality?

Wat: Imagine Film Festival 2021 – Striking Vipers, een talkshow over Virtual Reality en onze sociale identiteit

Wanneer: Donderdag 8 april 2021 - 19.30u

Waar: Na registratie gratis online te bekijken tijdens het Imagine Film Festival 2021 

Meer over de talkshow:

Striking Vipers is de titel van de eerste episode van het vijfde seizoen van Black Mirror, waarin twee vrienden hun vriendschap nieuw leven inblazen door een VR-vechtspel te spelen waarbij ze erachter komen dat ze zich seksueel tot elkaar aangetrokken voelen via hun virtuele avatars.

In deze talkshow van het Imagine Film Festival kijken vier gasten naar populairste VR-fantasieën, zoals deze bekend zijn geworden in de serie Black Mirror, maar ook in films als Ready Player One, eXistenZ en The Matrix.  Deze fantasieën worden tegen het licht gehouden van de realiteit van leven, liefhebben, dromen en lijden in de six degrees of freedom die onze moderne virtual reality-technologie ons biedt.

Sciencefiction is nooit nauwer verbonden geweest met onze daadwerkelijke ervaringen dan in VR en het dwingt ons tot de vraag: wat zijn de complicaties van onze sociale identiteit wanneer we die kruisen met technologie van een extended reality?

De deelnemers zijn:
Joe Hunting – Documentairemaker die uitsluitend in het ecosysteem van VR Chat werkt.

Dr. Dhoya Snijders – Onderzoeker bij het Rathenau Instituut, onderzoekt de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving (en verantwoorde VR-praktijken).

Deirdre V. Lyons – VR-actrice, wier laatste rol Prospero was in de live en immersieve theatrale productie van The Under Presents: Shakespeare’s The Tempest.

Daniëlle Hooijmans – Artiest, onderzoeker en co-creator van The Machine To Be Another van BeAnotherLab.

Meer lezen over immersieve technologieën zoals virtual reality?