calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Rathenau Live 2020

terugblik
08 december 2020
Image
Rathenau Live VR omgeving
Spraaktechnologie, Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn in opmars. Ze kunnen ons onder andere helpen bij het uitvoeren van taken, het leren van nieuwe vaardigheden of bedrijfsprocessen ondersteunen. Rathenau Live 2020, het najaarsevent van het Rathenau Instituut, stond eind november in het teken van deze technologieën.

“Wat mij betreft de beste online webinar die ik in 2020 heb meegemaakt qua gebruik van technologie. En vooral ook de zorg en aandacht die in de voorbereiding is gaan zitten. Dat straalde ervan af.” - deelnemer Martijn J. Peltenburg

 Kijk de presentaties van het event hier terug:

Directeur Melanie Peters vertelt in Virtual Reality over het belang van een maatschappelijke discussie over immersieve technologie zoals Virtual Reality, Augmented Reality en spraaktechnologie.
Onderzoeker Dhoya Snijders vertelt de deelnemers over immersieve technologie en zet het Rathenau Manifest uiteen.
Voorzitter van het bestuur Gerdi Verbeet heet de deelnemers welkom.
VR experience tijdens Rathenau Live
Tijdens het evenement dompelden de deelnemers zich onder in VR. Aan de hand van opdrachten werden de punten uit het manifest ervaren en besproken.

“Zeer informatief event. Mooie combinatie van hoogwaardige informatieoverdracht en een belevenis-component. En, niet onbelangrijk: lekker compact. Een event van ruim een uur in plaats van een heel dagdeel. Heerlijk.” - Deelnemer Paul Strijp

Verder praten

Wilt u graag deelnemen aan toekomstige gesprekken over dit onderwerp of op de hoogte blijven van relevante publicaties of andere activiteiten? Laat het ons weten via onderstaande link. Of volg onze activiteiten via onze nieuwsbrief. Aanmelden kan onderaan onze homepage.

Reageren?

Bekijk ook de ontwerpeisen van het Rathenau Manifest:

Met de doorbraak van ‘immersieve’ technologieën gaat de digitale samenleving een nieuwe fase in. De fysieke en digitale wereld raken meer dan ooit met elkaar verknoopt. Dat roept urgente maatschappelijke en politieke vragen op. In ons Manifest stellen we tien ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen.

Gerelateerde content: