calendar tag arrow download print
Image
Hackathon Zwitserland
15:00 - 17:00 uur Koninklijke Schouwburg, Den Haag
Op 7 november is tech-journalist Clive Thompson te gast bij het Rathenau Instituut. In dit programma gaan we met hem in gesprek over de vormgevers van het internet: de programmeurs die ongemerkt onze dagelijkse bezigheden bepalen.
Schrijver Clive Thompson
Journalist Clive Thompson is redacteur bij The New York Times Magazine en Wired. Hij schrijft daarnaast voor Fast Company en is regelmatig te gast bij programma’s van CNN, Fox News en NY1. Thompson brak door met zijn boek 'Smarter Than You Think: How Technology Is Changing Our Minds for the Better'.

In zijn nieuwste boek Coders - The Making of a New Tribe and the Remaking of the World laat Clive Thompson zien hoe programmeurs bepalen welk nieuws jij te zien krijgt, welke aanbevelingen Bol.com jou geeft of hoe je van A naar B komt. Moeten we wel zoveel verantwoordelijkheid leggen bij één groep mensen? En wie zijn die mensen eigenlijk, die ons dagelijks leven vormgeven?

In debat over een verantwoorde digitale samenleving

Hierover gaan we op 7 november in gesprek. Aan de hand van de beschouwingen van Thompson over de ‘coders’ praten we over de rol en maatschappelijk waarde van digitale technologie in ons leven. Op zoek naar de beste manier om vorm te geven aan een toekomstige samenleving waarin technologie een oplossing biedt voor de uitdagingen van deze tijd.

Donderdag 7 november 2019, 15:00 – 17:00 uur.
Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag.
Deelname is gratis. Let op: het programma is Engelstalig. 

Interesse in dit programma?
Interview met Clive Thompson en Melanie Peters over hoe 'coders' onze keuzes bepalen.