calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Jana Misic MA

PhD kandidaat
Jana Misic is PhD kandidaat bij het Rathenau Instituut. 

Expertise

Jana promoveert op Ethiek en Technologie, een onderdeel van het Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Network ‘PROTECT – Protecting Personal Data Amidst Big Data Innovation’.

Ze is onderdeel van het Digital Society team en doet onderzoek naar hoe nieuwe en opkomende digitale technologieën, zoals het Internet of Things, zich verhouden tot algemene publieke waarden en visies op de toekomstige digitale samenleving.

Opleiding

Ze heeft een Bachelor in Politicologie (Universiteiten van Belgrado en Gent) en een Europese Master in Global Studies (Universiteiten van Wroclaw en Leipzig). In haar masterscriptie, onderzocht Jana hoe maatschappelijke discoursen, verhaallijnen en ‘sociotechnical imaginaries’ de maatschappelijke aanvaarding of verwerping van specifieke technologieën beïnvloeden.

Voordat ze zich bij het Rathenau Instituut aansloot, werkte ze in Brussel en op verschillende plekken in Europa om dialoog en samenwerking te faciliteren over internetbeleid. Ze schrijft ook voor het Digital Watch Observatory over interdisciplinaire aanpakken, digitale vertrouwen en ethiek.