calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Documentaire: Robots in de ouderenzorg

1806

19.45 TILT25 Tilburg
Onderzoeker Maartje Niezen geeft een lezing na de documentaire ‘Ik ben Alice’.

Kunnen robots het probleem met het nog steeds groeiende aantal ouderen oplossen? In de documentaire Ik ben Alice (2015) probeert regisseur Sander Burger hier een antwoord op te geven.

Deze documentaire gaat over drie alleenstaande vrouwen van boven de 80 in Nederland die Alice, een pop van 60 centimeter met een poppengezicht en een robotlichaam, krijgen toegewezen als deel van een experiment. Alice gaat vanuit het laboratorium op bezoek bij mevrouw Remkes, mevrouw Schellekens-Blanke en mevrouw Van Wittmarschen om als metgezel en als hulp te bieden in hun dagelijkse leven.

De film duurt 80 minuten en begint om 19.45 uur in TILT25 in TilburgWe praten na over de film en technologische innovaties met Dr. Maartje Niezen, gespecialiseerd onderzoekster in digitalisering van de zorg. Door inzicht te geven in de sociale en ethische aspecten van onze digitale gezondheid draagt haar werk bij aan het debat en de dialoog over sturing van gezondheid en zorg in een digitale samenleving. Lees onze rapporten Mensenrechten in het robottijdperk en Gezondheid Centraal

Ga naar de film ‘Ik ben Alice’