calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Forum voor opschaling van stedelijke experimenten

0703

10.00-17.00 Oudaen, Utrecht
Image
Hoog Catharijne
Bent u een gemeentelijke of academische professional en bent u betrokken bij experimenten op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke inrichting, energietransitie, smart city, luchtkwaliteit of aanverwante thema’s? Dan is het forum voor u dé gelegenheid om te leren en ervaringen uit te wisselen.

Opschaling is een veelbesproken onderwerp in een tijd waarin er op stedelijk niveau meer en meer geëxperimenteerd wordt. Een deelfietssysteem werkt misschien goed voor een beperkte groep reizigers, maar hoe kan het impact hebben op mobiliteitsstromen op het niveau van de hele stad?

Tijdens deze bijeenkomst raakt u op de hoogte van de meest recente en relevante inzichten omtrent het opschalen van de succesvolle onderdelen van experimenten. Ook krijgt u concrete instrumenten aangereikt om in uw eigen werkomgeving met deze uitdagingen om te gaan, gebaseerd op ervaringen in, onder meer, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Maastricht, Brussel, Graz en Bellinzona.

Het forum is een samenwerking van vier wetenschappelijke consortia:

Locatie: Oudaen, Utrecht. De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Foto: Marcelo Campi via Flickr

Programma

 • 10.00 Sharing & Reflecting
  Tijdens het ochtenddeel presenteren de vier projecten hun bevindingen op het gebied van opschaling van mobiliteitsexperimenten, waarbij ze u van harte uitnodigen om de discussie met hen aan te gaan.
   
 • 13.00 Lunch
  met speed-date 
   
 • 14.00 Keynote
  Onderzoeker Jos van den Broek van het Rathenau Instituut
  licht toe welke lessenr getrokken kunnen worden uit het opschalen van experimenten in andere sectoren, bijvoorbeeld het water management en de landbouw.
   
 • 15.00 Upscaling clinic
  U gaat met een deskundig panel aan de slag met concrete uitdagingen op het gebied van opschaling rond mobiliteit. Deze vraagstukken worden ingebracht en gepresenteerd door professionals uit de stedelijke praktijk.
   
 • 16.00 Closing reflections
  Door Arjan van Binsbergen (JPI Urban Europe)
   
 • 16.10 Drinks

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van kennisinstituut Platform 31.