calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Praat mee over de knelpunten die startende academici ervaren

1409

13.00 Rathenau Instituut

Foto: Shridhar Gupta / Unsplash

Image
Loopbaan van gepromoveerden
Het Rathenau Instituut brengt voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in kaart welke knelpunten startende academici in de functie van promovendus, postdoc-onderzoeker of (junior) docent ervaren in hun werk en loopbaan. Dit onderzoek draagt bij aan een verkenning van de manieren waarop de positie van jonge onderzoekers in Nederland verder verbeterd kan worden.

Veel startende academici ervaren knelpunten in hun professionele loopbaan, zoals baanonzekerheid en werkdruk. In ons onderzoek naar de drijfveren van onderzoekers en docenten brachten we een aantal van deze knelpunten in kaart. Nu willen we in een aantal focusgroepen verder praten met startende onderzoekers om nog beter te begrijpen waar zij tegenaan lopen.

Ben jij promovendus, postdoc-onderzoeker of (junior) docent (geen U(H)D) aan een Nederlandse universiteit of umc? Praat dan mee over de knelpunten en belemmeringen die je ervaart in jouw werk en loopbaan, tijdens een focusgroep-gesprek met andere jonge academici.

De focusgroep-gesprekken vinden plaats bij het Rathenau Instituut, Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW Den Haag op de volgende dagen:

  • Voor promovendi: Donderdag 7 september
  • Voor postdoc-onderzoekers: Dinsdag 12 september
  • Voor (junior) docenten: Donderdag 14 september

Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer en voor eten en drinken tijdens de bijeenkomst wordt gezorgd.

Geïnteresseerd? Meld je aan via één van onderstaande buttons en draag bij aan oplossingen voor de knelpunten en belemmeringen die jonge onderzoekers ervaren bij het realiseren van hun ambities.

De inschrijfperiode voor promovendi en postdoc-onderzoekers is inmiddels verlopen. Docenten kunnen zich nog wel aanmelden.

 

Gerelateerde publicatie: