calendar tag arrow download print
Image
dna aanpassen embryo
20:00 - 22:00 Nieuw Harmonie, Stationstraat 26 Tilburg
Op 10 september organiseert Science Cafe Tilburg een programma over de mogelijkheden en ethische vragen rondom gentherapie. Michelle Habets is te gast om vanuit het Rathenau Instituut te vertellen over onderzoek naar gentherapie.

Waar liggen de grenzen van de genetica? Zijn dat technische of morele grenzen? Gentherapie wordt al zo’n dertig jaar gebruikt om erfelijke ziektes te behandelen of zelfs te genezen. Maar onlangs maakte een Chinese onderzoeker bekend een tweeling ter wereld te hebben gebracht die hij genetisch resistent had gemaakt tegen HIV. Met de gebruikte CRISPR-Cas techniek is het theoretisch gezien mogelijk om een kind volledig naar wens te creëren. Hoe werken deze technieken? En hoe ver willen we daarmee gaan?

Dinsdag 10 september zijn Michelle Habets (biotechnoloog, Rathenau Instituut) en Rob Hoeben (hoogleraar Genoverdracht, Universiteit Leiden) te gast bij het Science Café Tilburg. Zij vertellen over de huidige mogelijkheden en toepassingen van kiembaanmodificatie en staan stil bij de ethische dilemma’s en maatschappelijke vraagstukken.

Meer over het Science Cafe