calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Speelruimte voor veranderingen in het voedselsysteem

2005

20.00 Online
Image
Voedsel
Voor welke uitdagingen staat ons voedselsysteem als het gaat om voedselzekerheid, klimaat en volksgezondheid? Welke verbindingen zijn er te leggen bij het vinden van oplossingen en welke speelruimte is er om veranderingen door te voeren?

In het tweede deel van het online te volgen programma 'It's the food my friend!' reflecteren vier panelleden, waaronder directeur van het Rathenau Instituut Melanie Peters, op 20 mei op grote vraagstukken die verband houden met het voedselsysteem. Kijkers kunnen tijdens het programma reageren op de sprekers.

Binnen het themagebied 'Maakbare levens' doet het Rathenau Instituut onder meer onderzoek naar voedselvoorziening, biotechnologie en innovatie binnen de landbouw. Vanuit deze expertise zal Melanie Peters ingaan op vragen die spelen rondom landbouw, voeding, gezondheid van bodem, gewassen, dier en mens.

In deel 2 van het tweeluik wordt er ingegaan op de speelruimte die er is voor verandering in ons voedselsysteem. Er is veel weerstand tegen verandering. Hoe kunnen noodzakelijke veranderingen toch doorgevoerd worden? Wat is de rol van de wetenschap, politiek, landbouw en burgerij en hoe kijken jongeren naar dit proces?