calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Dr. ir. Jasper Deuten

Themacoördinator
Jasper Deuten is themacoördinator.

Expertise

Jasper richt zich op het thema innovatie. Hij houdt zich onder andere bezig met onderzoek naar onderzoeks- en innovatieprogramma’s en onderzoeksinstituten. 

Opleiding en loopbaan

Jasper studeerde Technische Bedrijfskunde en Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Samenleving aan de Universiteit Twente. Hij promoveerde in 2003 aan dezelfde universiteit. Tot 2012 werkte hij als consultant voor Technopolis, een internationaal adviesbureau op het gebied van onderzoeks- en innovatiebeleid. Dankzij zijn betrokkenheid bij een groot aantal projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland en de Europese Commissie, heeft hij veel kennis opgedaan over manieren waarop overheidsbeleid onderzoek en innovatie beïnvloedt.

Van 2007 tot 2009 was Jasper op parttime-basis gedetacheerd bij de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Hier leidde hij twee adviestrajecten over grootschalige investeringsimpulsen in strategisch onderzoek en innovatie en over de veranderende rol van onderzoeksinstituten in het onderzoeksysteem.