calendar tag arrow download print

Dr. Rosanne Edelenbosch

Onderzoeker
Rosanne Edelenbosch is onderzoeker.

Rosanne Edelenbosch werkt sinds februari 2016 als onderzoeker bij het Rathenau Instituut. Ze houdt zich bezig met maatschappelijk verantwoorde innovatie in de aardappelsector en met big data in het medische domein.

Rosanne studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde een MSc Medische Antropologie & Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en een MSc Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences (MPA) aan de Vrije Universiteit. Daarna heeft ze gewerkt bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit, waar ze onderzoek deed naar methoden om stakeholders/eindgebruikers meer bij wetenschappelijk onderzoek te betrekken.

Haar promotieonderzoek ging over de betekenis van de hersenwetenschap en nieuwe neurotechnologie├źn voor de toekomst van het onderwijs. Ze onderzocht op welke manier een  dialoog tussen betrokken partijen  uit onderzoek en praktijk (o.a. neurowetenschappers, docenten, ouders, middelbare scholieren) deze werelden dichter bij elkaar kon brengen.