calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Data en Ethiek

3110

11.30-17.30 Verkadefabriek, Den Bosch
Image
AI Summit
Werk je als professional in de wereld van data, ethiek en nieuwe technologieën, waaronder AI? Ben je bijvoorbeeld bestuurder, dataspecialist, beleidsmedewerker of jurist of werk je als communicatiespecialist bij een overheidsorganisatie? Kom dan op 31 oktober 2019 naar ’s-Hertogenbosch.

Eind oktober is de Den Bosch Dataweek en op 31 oktober 2019 wordt in dat kader de conferentie ‘Data en Ethiek: ❤ van AI georganiseerd door het ministerie van BZK, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de VNG. Ook het Rathenau Instituut is er vertegenwoordigd: Linda Kool, coördinator op het thema Digitale Samenleving, geeft een presentatie.

Bekijk de sprekers

De dialoog over data, ethiek en nieuwe technologie is belangrijker en actueler dan ooit. We hebben het niet langer over morgen, maar over vandaag.

Op beleidsniveau zijn de laatste tijd al belangrijke stappen gezet. Onlangs is bijvoorbeeld de geactualiseerde versie gepresenteerd van de Agenda Digitale Overheid, NL DIGIbeter. Gerelateerd daaraan zijn de Data Agenda Overheid (NL DIGITAAL) en de Beleidsbrief AI, publieke waarden en mensenrechten. Samen vormen deze beleidsdocumenten de inhoudelijke basis voor de Summit.

Ook het Rathenau Instituut publiceert veel over de snel veranderende digitale samenleving. Lees bijvoorbeeld:

Workshops en presentaties

Door middel van een divers en inspirerend programma wordt een extra, praktische impuls gegeven aan de dialoog over data, ethiek en AI. Dat gebeurt aan de hand van voorbeelden binnen actuele en belangrijke thema’s, zoals:

  • mogelijkheden voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit
  • de aanpak van schulden en armoedeproblematiek
  • de energietransitie
  • de gevolgen van HR analytics
  • slim speelgoed en de invloed daarvan op identiteit en opvoeding
  • de gevaren van beeldmanipulatie
Meer informatie over deze summit