calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Het verschil maken - Lessen uit de kringlooplandbouw over wetenschap met impact

3009

19:00 - 21:00 Mauritskazerne, Ede
Image
Kringlooplandbouw
De wetenschap staat op het punt om ingrijpend te veranderen. We hebben veel te verliezen, want de Nederlandse wetenschap en ons hoger onderwijs staan al lange tijd aan de mondiale top. In samenwerking met de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en de Onderwijsraad organiseert het Rathenau Instituut een serie van drie publieke debatten over de toekomst van de wetenschap.

Het verschil maken – Lessen uit de kringlooplandbouw over wetenschap met impact

Hoe kan wetenschap het verschil maken en wat komt daarbij kijken? Hier leert u alles over op 30 september, in het tweede debat van dit drieluik. We kijken hiervoor naar de rijke geschiedenis van de agrofood-sector. Nederland heeft zowel in de wetenschap als economisch gezien een mondiale toppositie ontwikkeld en staat nu voor de uitdaging met de ontwikkeling van de kringlooplandbouw. Kunnen we de impact die wetenschap had voor de ontwikkeling van onze voedselproductie, ook gebruiken in andere sectoren? 

Met onder meer wetenschappers van universiteiten en hogescholen, boeren en kennisintensieve bedrijven, en innovatie-deskundigen. Martin Scholten van Wageningen University verzorgt een inleiding op het debat.

Maandag 30 september 19:00 - 21:00 uur. Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2-D41, 6711 JC Ede.

Debatprogramma
Hoe kan de wetenschap helpen om principes van de kringloop toe te passen in moderne agrarische bedrijven? Welke mogelijke weerstand moet worden overwonnen om met behulp van de wetenschap impact te realiseren in dit domein? Welke lessen bevat dit voor andere domeinen, bijvoorbeeld als het gaat om vernieuwing in de zorg? Met de kringlooplandbouw als centrale casus gaan we op zoek naar het beste ‘model’ voor wetenschap met impact.