calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Herhaalonderzoek 'Drijfveren van onderzoekers'

nieuws
22 november 2017
Academische loopbanen Onderwijs Promovendi
Hoe functioneert de wetenschap in Nederland? We herhalen ons onderzoek 'Drijfveren van onderzoekers', op verzoek van de voormalig staatssecretaris van het Ministerie van OCW. De resultaten worden in maart verwacht.

Hiervoor hebben we een vragenlijst afgenomen onder wetenschappers en onderzoekers in Nederland. Met vragen als: Hoe verdeel jij je tijd tussen onderzoek, onderwijs en acquisitie? Ben je daar tevreden over? Waar kom je tijd te kort? Wat motiveert jou om onderzoek te doen? Waar word je op afgerekend?

Meedoen?
De vragenlijst is inmiddels gesloten. De eerste resultaten publiceren we in maart.

Voor wie?
De vragen zijn bedoeld voor alle onderzoekers in Nederland aan een universiteit, umc, hogeschool of kennisinstituut. Van promovendus tot hoogleraar of medisch specialist. De volledige lijst van instellingen is in de vragenlijst opgenomen.

Wat gebeurt er met de gegevens?
De gegevens worden volledig geanonimiseerd. De resultaten presenteert het Rathenau Instituut in een rapport. Resultaten worden per soort instelling gerapporteerd, zoals universiteiten versus hogescholen. Individuele instellingen zijn dus niet herkenbaar. Lees ook het onderzoek van vier jaar geleden: De drijfveren van onderzoekers.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen, mail onderzoeker Lionne Koens of Robine Hofman.
Voor technische problemen neem contact op met Panteia per telefoon 079 - 3 222 000 of mail naar rathenau@onderzoek.nl.