calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Dr. Leo Tiokhin

Onderzoeker
Leo is een expert op het gebied van het functioneren van het wetenschapssysteem. Hij richt zich op vraagstukken rondom de gevolgen van beleidswijzigingen voor de kwaliteit, integriteit, en gezondheid van het wetenschapssysteem, en voor de samenleving.

Opleiding en loopbaan

Leo is in 2018 gepromoveerd aan de School of Human Evolution and Social Change (Arizona State University) in de Verenigde Staten. In zijn promotieonderzoek richtte hij zich op vraagstukken rondom de evolutie van menselijk gedrag en de factoren die de kwaliteit en integriteit van wetenschappelijk onderzoek beïnvloeden.

Van 2019 tot 2022 werkte Leo als postdoctoraal onderzoeker bij TU Eindhoven, aan onderwerpen zoals erkennen en waarderen, fraude en onderzoeksintegriteit, onverwachte gevolgen van beleidswijzigingen, en de rol van competitie in de wetenschap. Gedurende deze tijd was hij ook Fellow bij het Institute for Advanced Study (Universiteit van Amsterdam) en medeoprichter van een bedrijf dat wetenschappelijke red team audits uitvoerde.

Daarna heeft Leo ervaring opgedaan als senior data science consultant bij IG&H, voordat hij in 2024 als senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut in dienst is gekomen.