Wetenschappers

Wetenschap is mensenwerk: zonder wetenschappers, maar ook ondersteunend personeel, geen onderzoek. De personele kosten vormen het grootste deel van de uitgaven aan wetenschappelijk onderzoek.  Hoeveel wetenschappers zijn er en in welke sector werken ze? Hoe verloopt hun loopbaan? Wat is het aandeel buitenlandse wetenschappers bij universiteiten? Het Rathenau Instituut zet een aantal feiten en cijfers over wetenschappers en ondersteunend personeel op een rij, in het bijzonder die in het hoger onderwijs en de verschillende wetenschappelijke functies.

 • U moet ingelogd zijn om onderwerpen te kunnen volgen.

  Log-in als u al een account heeft of maak een gratis account aan.

Factsheet

 • Vrouwen in de wetenschap

  Dit factsheet onderzoekt de benoemingen van hoogleraren, UHD's en UD's wat betreft beschikbaarheid, benoemingen en vertrek.

  Weergeven factsheet
 • De postdoc

  De factsheet gaat in op de functie van postdoc en presenteert beknopt een aantal gegevens.

  Weergeven factsheet
 • Academische carrière van wetenschappers

  Deze factsheet beschrijft enkele kenmerken van de academische carrière: het functiegebouw, mannen en vrouwen in de wetenschap en internationalisering.

  Weergeven factsheet
 • De hoogleraar

  De factsheet bevat een beknopt overzicht met informatie over de rol van de hoogleraar, de verhouding tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke hoogleraren en een korte beschrijving van de arbeidsmarkt.

  Weergeven factsheet

Beschikbare kennis

Pagina's