calendar tag arrow download print
Thema

Kennisecosysteem

De Nederlandse wetenschap behoort tot de internationale top. Hoe zorgen we dat dit zo blijft? Zijn de spelers in ons kennisstelsel klaar voor de vragen van de toekomst? En stellen we als samenleving de juiste vragen? Daar doen we onderzoek naar, omdat we zo kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het wetenschapsbeleid.

Met onze analyses kunnen overheden op nationaal, internationaal en lokaal niveau besluiten hoe zij wetenschap organiseren. Nu en in de toekomst.

In Nederland houden veel instellingen die zich bezig met wetenschap: ze verzamelen en ontwikkelen kennis. Dat zijn universiteiten, hogescholen en bedrijven, maar ook kennisorganisaties met een publieke taak, zoals TNO of het Nederlands Forensisch Instituut. Kennis is nodig om ingewikkelde problemen op te lossen. Denk aan het rivierengebied dat kan overstromen als het klimaat verandert. Of aan de kosten van de zorg die omhooggaan als iedereen ouder wordt. En er komen steeds nieuwe onderwerpen bij. Hoe zorgen we dat dit kennisecosysteem ook in de toekomst goed functioneert?

Lees meer +

Uitgelichte rapporten

Meer laden