calendar tag arrow download print

Onze programmaraad

Onze programmaraad bestaat uit vertegenwoordigers van diverse geledingen van de samenleving. De raad komt meerdere keren per jaar bijeen, bespreekt nieuwe ontwikkelingen en adviseert bij de totstandkoming van ons werkprogramma. Gerdi Verbeet, voorzitter van ons bestuur, is ook de voorzitter van de programmaraad. Directeur Melanie Peters is secretaris. Hieronder vindt u de leden, op alfabetische volgorde.

Ir. Annet Aris MBA

Annet Aris doceert digitale strategie aan INSEAD Business School in Frankrijk en is commissaris bij diverse bedrijven

Marien Baerveldt

Marien Baerveldt bouwt innovatieve leergemeenschappen aan de Universiteit Utrecht en is team- en procesbegeleider bij Hosted Beings.

Dr. Rob Bijl

Rob Bijl is adjunct-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Drs. Kris Douma

Kris Douma was na een lange periode bij FNV-bonden enkele jaren (2003-2006) lid van de Tweede Kamer (voor de PvdA), en werkte daarna op het gebied van verantwoord beleggen bij vermogensbeheerder MN, de VN Principles for Responsible Investment (in Londen) en thans bij Sustainalytics. Hij is tevens commissaris/toezichthouder bij verzekeraar NV Schade en bij Oxfam Novib. 

Dr. Linda Duits

Linda Duits is onderzoeker, publicist en docent Mediastudies en Genderstudies, verbonden aan de Universiteit Utrecht. 

Drs. Bas Eickhout

Bas Eickhout is lid van het Europees Parlement.

Bert Fokkema

Bert Fokkema werkt bij Shell in een internationaal team dat beleid en interne standaarden ontwikkelt voor de decommissioning van olie en gas productie-installaties.

Yuri van Geest

Yuri van Geest is o.a. oprichter van ExOxo (corporate transformation) en mede-auteur van de bestseller Exponentiële Organisaties.

Peter Giesen

Peter Giesen is verslaggever en commentator voor de Volkskrant.

Prof dr. Rob J. Hamer

Rob Hamer was Vice President Agrifood External Affairs Unilever NL N.V. en buitengewoon hoogleraar Levensmiddelenchemie aan Wageningen University & Research. Momenteel is hij directeur/eigenaar van Hademar Holding B.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame innovatie.

Rob van Hattum

Rob van Hattum is eindredacteur Wetenschap voor de VPRO en  Chief Technology Officer bij NEMO.

Dr. Janneke Hoekstra

Janneke Hoekstra heeft sinds eind 2019 haar eigen zelfstandig adviesbureau Hoekstra Management en Advies. Daarnaast is ze onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijnstad, een welzijnsorganisatie voor Arnhem en omgeving.

Drs. Jos de Jonge

Jos de Jonge was coördinator van de groep “Feiten en Cijfers” bij het Rathenau Instituut. Zijn motto: “cijfers zeggen lang niet alles, maar het gebrek eraan verhult veel”.

Yori Kamphuis

Yori Kamphuis is medeoprichter van Coblue en Storro.

Dr. Annette Klinkert

Annette Klinkert is oprichter van het bedrijf city2science.

Mr. Laurien Koster

Laurien Koster is o.a. onafhankelijk voorzitter van het Kinderrechtencollectief en lid van de Raad van Toezicht van Oxfam Novib.

Drs. Chris Kuijpers

Chris Kuijpers is directeur-generaal Bestuur en Wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Willem Lageweg

Willem Lageweg is bestuurder/kwartiermaker van de Transitiecoalitie Voedsel en vervult voorts bestuurlijke en toezichthoudende functies bij Triodos Bank, Max Havelaar, Louis Bolk en Institute Positive Health.

Joana Gomes Neto

Joana Gomes Neto is student-lid en volgt de master Molecular Biology & Biotechnology aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dr. phil. René von Schomberg

Dr. phil. René von Schomberg is filosoof en specialist in wetenschap en technologie studies, werkzaam bij de Europese Commissie en gastprofessor bij de Technische Universiteit Darmstadt. 

Jeanine van de Wiel

Jeanine van de Wiel is Global Regulatory Affairs Manager bij DSM op het gebied van voedselingrediënten en gezondheid.

David Winickoff

David Winickoff is senior beleidsanalist bij de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) en hoogleraar recht aan de Sciences Po Law School. 

Lynn Zebeda

Lynn Zebeda is mede-oprichter van research & ideation agency Dr. Monk.