calendar tag arrow download print

Onze programmaraad

Onze programmaraad bestaat uit vertegenwoordigers van diverse geledingen van de samenleving. De raad komt meerdere keren per jaar bijeen, bespreekt nieuwe ontwikkelingen en adviseert bij de totstandkoming van ons werkprogramma. Maria Henneman, voorzitter van ons bestuur, is ook de voorzitter van de programmaraad. Hieronder vindt u de leden, op alfabetische volgorde.

Ir. Annet Aris MBA

Annet Aris doceert digitale strategie aan INSEAD Business School in Frankrijk en is commissaris bij diverse bedrijven.

Marien Baerveldt

Marien Baerveldt is strategisch adviseur op het gebied van leren, ontwikkeling en verandering en geeft leiderschapstrainingen voor maatschappelijke organisaties.

Dr. Rob Bijl

Rob Bijl was adjunct-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Drs. Kris Douma

Kris Douma was na een lange periode bij FNV-bonden enkele jaren (2003-2006) lid van de Tweede Kamer (voor de PvdA), en werkte daarna op het gebied van verantwoord beleggen bij vermogensbeheerder MN, de VN Principles for Responsible Investment (in Londen) en thans bij Sustainalytics. Hij is tevens commissaris/toezichthouder bij verzekeraar NV Schade en bij Oxfam Novib. 

Dr. Linda Duits

Linda Duits is onderzoeker, publicist en docent Mediastudies en Genderstudies, verbonden aan de Universiteit Utrecht. 

Drs. Bas Eickhout

Bas Eickhout is lid van het Europees Parlement namens de Groenen/EFA-fractie en delegatieleider GroenLinks Europa.

Bert Fokkema

Bert Fokkema werkt bij Shell in een internationaal team dat beleid en interne standaarden ontwikkelt voor de decommissioning van olie en gas productie-installaties.

Yuri van Geest

Yuri van Geest is co-auteur van de bestseller Exponentiële Organisaties en mede-oprichter van De Buitenboordmotor.

Peter Giesen

Peter Giesen is redacteur buitenland en commentator voor de Volkskrant.

Prof dr. Rob J. Hamer

Rob Hamer was Vice President Agrifood External Affairs Unilever NL N.V. en buitengewoon hoogleraar Levensmiddelenchemie aan Wageningen University & Research. Momenteel is hij directeur/eigenaar van Hademar Holding B.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame innovatie.

Rob van Hattum

Rob van Hattum is programmamaker bij Tegenlicht, eindredacteur Wetenschap voor de VPRO en Chief Technology Officer bij NEMO.

Drs. Jos de Jonge

Jos de Jonge was coördinator van de groep “Feiten en Cijfers” bij het Rathenau Instituut. Zijn motto: “cijfers zeggen lang niet alles, maar het gebrek eraan verhult veel”.

Yori Kamphuis

Yori Kamphuis is Sr. Consultant en spreker op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Dr. Annette Klinkert

Annette Klinkert is oprichter van het bedrijf city2science.

Carrie van der Kroon

Carrie van der Kroon is jurist gespecialiseerd in internationale kinderrechten. Ze werkt internationaal als fondsenwerver, programmacoördinator, lobbyist en podcastpresentator bij Defence for Children - ECPAT Nederland. Daarnaast is zij lid van de Raden van Toezicht van de Veerstichting, het Expertisebureau Online Kindermisbruik en de Rutu Foundation. 

Drs. Chris Kuijpers

Chris Kuijpers is directeur-generaal Bestuur en Wonen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Willem Lageweg

Willem Lageweg is bestuurder/kwartiermaker van de Transitiecoalitie Voedsel en vervult voorts bestuurlijke en toezichthoudende functies bij Triodos Bank, Max Havelaar, Louis Bolk en Institute Positive Health.

Joana Gomes Neto

Joana Gomes Neto is student-lid en volgt de master Molecular Biology & Biotechnology aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dr. phil. René von Schomberg

Dr. phil. René von Schomberg is filosoof en specialist in wetenschap en technologie studies, werkzaam bij de Europese Commissie en gastprofessor bij de Technische Universiteit Darmstadt. 

Dr. Jeanine van de Wiel

Jeanine van de Wiel is Group Lead Global Regulatory Affairs bij DSM Food Specialties.

David Winickoff

David Winickoff is senior beleidsanalist bij de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) en hoogleraar recht aan de Sciences Po Law School. 

Lynn Zebeda

Lynn Zebeda is mede-oprichter van research & ideation agency Dr. Monk, bestuurslid bij o.a. Worldconnectors en toezichthouder bij Fair Trade.