calendar tag arrow download print
Doorgaan naar inhoud

Petra Verhoef in Vlaams denkersprogramma duurzame innovatie

nieuws
11 november 2021
Innovatie missiegedreven innovatiebeleid Duurzaamheid

Petra Verhoef is coördinator van het thema Maakbare levens bij het Rathenau Instituut. (c) Rathenau Instituut

Image
Petra Verhoef
Petra Verhoef, coördinator van het thema Maakbare levens, houdt op 23 november een lezing in Brussel op een conferentie over duurzame landbouw en voedselproductie. Ze is een van de twee internationale denkers op het gebied van duurzame innovatie bij de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

In het kort:

  • Petra Verhoef is een van de twee internationale denkers op het gebied van duurzame innovatie bij de Vlaamse KVAB.
  • Op 23 november organiseren de denkers een symposium in Brussel om samen met experts in gesprek te gaan over het Vlaamse beleid.
  • Verhoef ziet dat Vlaanderen burgers op een iets andere manier betrekt dan Nederland.

Elk jaar organiseert de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) twee zogeheten denkersprogramma’s. De denkers op het gebied van duurzame innovatie zijn Petra Verhoef (Rathenau Instituut) en Johan Schot (Universiteit Utrecht).

In een interview op de KVAB-site vertelt Petra Verhoef onder andere dat ze ziet dat in Vlaanderen, meer dan in Nederland, de samenleving betrokken wordt via het onderwijs en via gebruikerscommissies en minder via een maatschappelijke dialoog.

Op 23 november 2021 zijn Verhoef en Schot de hoofdsprekers op een KVAB-symposium in Brussel. Zij organiseren dit symposium samen met de KVAB, als onderdeel van hun onderzoek naar hoe het Vlaamse kennis- en innovatiebeleid in elkaar steekt als het gaat om duurzaam aanpakken van grote maatschappelijke uitdagingen.

Vlaams denkersprogramma en het Rathenau Instituut

In 2019 en 2020 was Rinie van Est denker op het gebied van digitale innovatie. In 2021 zou Melanie Peters een van de denkers worden rond duurzame innovatie. Nadat Melanie Peters in augustus 2021 overleed, heeft Petra Verhoef die taak overgenomen.

Gerelateerde content: